CORONA NIEUWS

Gezien de situatie rondom de Corona uitbraak, hebben we een aantal zaken aangepast in de praktijk om u en onszelf zo veel mogelijk te beschermen.

  • Allereerst vragen wij u niet naar de praktijk te komen zonder een afspraak, overlegt u alstublieft altijd eerst met onze assistente.  
  • We vragen u met niet acute vragen rondom uw gezondheid te wachten tot een later moment.
  • Waar mogelijk zullen we vragen via de mail, telefonisch of door middel van een videoconsult met u bespreken.
  • Veel afspraken met de praktijkondersteuners  voor 70+ mensen en/of de risicogroep zullen voorlopig worden afgezegd of worden omgezet in een telefonische afspraak. U hoeft hier niet over te bellen, wij nemen contact met u op.
  • Voor spoedeisende zaken blijven wij gewoon bereikbaar en kunt u bij ons terecht!
  • Voor nieuwe afspraken en vragen geldt dat u wordt verzocht alleen telefonisch contact op te nemen. In alle gevallen zal telefonisch worden beoordeeld welke zorg noodzakelijk is. Indien daarbij blijkt dat een bezoek aan de praktijk tóch nodig is zal dit door de huisarts met u worden afgestemd.
  • I.v.m. met het coronavirus is het niet meer mogelijk een online afspraak te maken in het spreekuur. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen de juiste zorg op de juiste plaats krijgt en daarom vragen wij u de praktijk te bellen. De assistente bespreekt met u uw klachten en zal samen met u kijken wat de beste optie voor u is.
  • Wel is het mogelijk een video-consult in te plannen met één van de artsen via de assistente. Neem telefonisch contact op en zij zal u verder uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. 

 

Apart luchtwegspreekuur

De huisartsen van Barneveld, Stroe, Kootwijkerbroek en Voorthuizen organiseren gezamenlijk een luchtwegspreekuur voor patienten met klachten die op infectie met Corona kunnen wijzen.
Na contact met uw eigen praktijk wordt u zo nodig daarvoor aangemeld.
Het gaat om mensen met luchtwegklachten in combinatie met koorts die beoordeeld moeten worden. U wordt gezien door één van de huisartsen van bovengenoemde
plaatsen. De huisarts zal gekleed zijn in beschermende kleding met mondkapje.We begrijpen dat de situatie rondom Corona veel vragen bij u oproept, op onderstaande websites kunt u goede en betrouwbare informatie vinden:

thuisarts.nlhttps://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
Op deze website staat ook een nuttige video:
https://www.thuisarts.nl/overzicht/video/nieuwe-coronavirus
De website van de RIVM biedt ook zeer uitgebreide informatie:
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19


Mocht u naast hoesten en verkoudheid, ook klachten hebben van koorts (T >38C), ernstige benauwdheid of tot een risicogroep (ouder dan 70 jaar en/of chronisch ziek zijn) behoren, neem dan contact met ons op voor overleg.

Wij zullen u zo goed mogelijk via onze website en/of mail op de hoogte houden, maar we realiseren ons ook dat de situaties soms snel veranderen. 

Verder willen we zeggen: zorg goed voor u zelf en anderen! Wij zullen u zo goed mogelijk proberen bij te staan in deze periode.